Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

LeoniekinZweden

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Leoniek via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 05-10-2014 Weer terug in ... (0)
  • 12-09-2014 Vandaag alweer ... (1)
  • 24-08-2014 Bezoek & ... (1)
  • 06-08-2014 Een kwartje! (0)
  • 13-07-2014 Gisteren alweer 3 ... (5)

Statistieken

Dit dagboek is 6717 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Een kwartje!

Toon op kaart

6 augustus 2014 | Door: Leoniek

Aantal keer bekeken 289   Aantal reacties 0   Stockholm, Zweden
a A

Een kwartje!

Jaja ook ik ben weer een kwart eeuw oud! Als eerste bedankt iedereen voor de lieve berichtjes! Ik heb genoten van de dag met een verjaardagsontbijt, cadeautjes, kaarten, een onverwacht verrassingspakket uit Nederland, een boottocht, kasteelbezoek, shoppen en een afsluitend verjaardagsdiner met paps en mams! Op naar de volgende 25 jaar maar eerst van dit levensjaar genieten en iets moois maken!

Drie weken geleden heb ik mijn laatste verhaaltje geschreven dus bij deze een update van mijn ervaringen en belevenissen…. Verdrietig genoeg kregen we donderdag 17 juli het vreselijke nieuws te horen van de vliegramp, dit had meer impact hier in Zweden dan ik gedacht had. De afgelopen weken stonden dan ook vooral in het teken van veel nieuws volgen, het houd je enorm bezig. Er lagen op vrijdagochtend al bloemen bij de Ambassade en dit zijn er alleen maar meer geworden in de twee weken die er op volgden ook legden mensen briefjes neer en staken kaarsen aan. Heel lief dat andere mensen van andere culturen en achtergronden zo meeleven met alle nabestaanden. We hebben deze briefjes dan ook opgestuurd naar Den Haag. Zelf had ik er nooit zo over nagedacht om bij een buitenlandse ambassade in Nederland bloemen neer te leggen maar ik merk nu hoe fijn dat dat is, een mooi gebaar!

Vrijdagavond 18 juli heb ik na het werk met twee meisjes van de Nederlandse groep samen bij mij op het terras gegeten en ’s avonds zijn we nog een drankje gaan doen. De volgende dag zijn we ook samen naar een mini festival geweest dat een voorproefje was van een festival dat later deze zomer in Stockholm plaatsvindt. Dat was gezellig, wel wat alternatieve muziek maar heerlijk om zo in een park op een kleedje te zitten en te genieten van het mooie weer en de mensen om je heen!

Vorig weekend ben ik op vrijdagavond gaan bbq’en voor de verjaardag van een Nederlandse jongen hier. We zijn naar een mooi park net iets buiten de stad geweest met een super mooi uitzicht! Op zaterdag was ik uitgenodigd bij een collega en heb ik gekajakt, een leuke ervaring maar ook zwaar in de armen. Ik kreeg water over mijn armen en daardoor verzuurden ze. Na het kajakken hebben we heerlijk geborreld en gegeten, een gezellige avond dus! De volgende ochtend ben ik met een Nederlands meisje gaan hardlopen in een ander mooi park waar ik nog niet eerder geweest was. De afstand was alleen ietsje verder dan gedacht, de omgeving wat rotsachtiger en avontuurlijker dan verwacht en toen begon het ook nog eens keihard te regenen en wat te onweren halverwege en we konden nergens schuilen dus we waren uitgeputte verzopen katjes….maar wel bikkels haha.

Afgelopen vrijdagavond zijn pap en mam hier in Stockholm gearriveerd, we zijn na de koffers naar mijn appartement gebracht te hebben heerlijk Italiaans gaan eten bij Vapiano’s op Gamla Stan (de oude stad) en daarna hebben we daar nog over het eilandje gelopen.

Zaterdag hebben we een erg mooie stadswandeling gemaakt, we zijn begonnen op het eiland waar ik woon (Södermalm) vervolgens zijn we naar Gamla Stan gelopen, Riddarholmen, ergens op Kungsholmen koffiegedronken, doorgelopen naar Normmalm daar bij het Vasaparken geluncht, vervolgens liepen we verder de stad in waar de Gay Pride bezig was dus daar hebben we maar even vanuit een kleedje in het park naar gekeken (we konden ook niet verder want de halve stad was afgezet). Vervolgens zijn we doorgelopen naar östermalm waar de andere ambassades zich bevinden en daar hebben we bij een strandtentje nog wat gedronken om na meer dan 15 km gewandeld te hebben weer richting huiswaarts te gaan en daar heerlijk te genieten van onze zelfgemaakte Mexicaanse maaltijd! Moe maar voldaan waren we.

Zondagochtend hebben we de veerboot naar Djurgarden (het eiland midden in de stad wat 1 groot natuurpark is) gepakt, hier hebben we een wandeling over het eiland gemaakt en genoten van de uitzichten, de mooie jachten, de dieren en de natuur. Na in het park geluncht te hebben zijn we naar Skansen (een groot openluchtmuseum) geweest. Hier was veel te zien van oude huisjes, tot een ouderwetse boerderij tot zelfs beren, rendieren en elanden in het dierentuin gedeelte en dat alles midden in de stad. De boot ’s avonds weer terug genomen en genoten van een heerlijke maaltijd van een mix van Italiaans en Zweeds (pasta met Zweedse gehaktballetjes en een roomsausje)!

Maandag stond een dagje de archipel in op het programma dus zijn we naar Grinda geweest. Een eilandje op zo’n 2 uur varen van Stockholm. Het was een erg warme dag dus naast van de Zweedse natuur te genieten heb ik ook een verfrissende duik genomen. Helaas was er verder op het eiland niet zoveel te beleven dus halverwege de middag zijn we weer terug gegaan en hebben we nog over 2 eilandjes in Stockholm gewandeld (Skeppsholmen & Kastellholmen). ’s Avonds zijn we nog gaan wandelen en hebben we genoten van het uitzicht bij Södrateatern (een theater op het eiland waar ik woon) en hebben we het graf van een bekende Nederlander, Cornelis Vreeswijk, bezocht. Hij was zeer geliefd bij de Zweden en er wordt dan ook elke dag drank en een sigaret bij zijn graf gelegd. Een drankje op het terras en toen weer huiswaarts.

Gisteren was de grote dag, mijn verjaardag. Met pap en mam heb ik per boot Drottningholm (het koninklijk paleis) bezocht. Helaas regende het dus hebben we weinig van de koninklijke tuin en alle natuur die daar om heen ligt kunnen zien. Wel zijn we naar het Chinese paviljoen geweest. ’s Middags de boot weer terug genomen en nog even geshopt, daarna gedineerd in een typisch Zweeds restaurant met o.a. rendier en haring! Een leuke en geslaagde dag!

Vandaag was alweer onze laatste vakantiedag hier in Stockholm met zijn drietjes. Vanochtend hebben we over het eiland waar ik woon gewandeld. We zijn op verschillende uitkijkpunten geweest om nog een laatste blik te werpen op de ontzettend mooie stad en te zien waar we allemaal gelopen hebben. Vervolgens zijn we als afsluiter gaan lunchen bij Van der Nootska Paletset (een paleis gebouwd door een Nederlander welke nu o.a. gebruikt wordt als restaurant, trouw locatie, congresruimte, etc.). Toen was het toch echt tijd om naar het appartement te gaan, koffers op te halen en op naar het Centraal Station om helaas weer afscheid te nemen. Maar gelukkig ben ik over 5,5 week weer in Nederland! Ik heb er nu alweer zin in!

Morgen moet ik weer werken en maandag zijn de meeste van mijn collega’s weer terug dus dan gaan we weer verder in het normale ritme. De laatste dingen regelen voor het seminar en verder trainen voor de hardloopwedstrijden waar ik aan mee ga of wil gaan doen, ook dansen en leuke dingen doen met de vrienden hier! Binnenkort komt nog een vriendin op bezoek, daar zie ik ook al erg naar uit. Leuk om zo de stad te kunnen laten zien en ervaringen te kunnen delen!

De foto’s bij dit verslag zijn te vinden op de volgende link: http://www.mijnalbum.nl/Album=P6SG4CZR#XHWPY46D

Veel kijkplezier en een fijne zomer nog!

Liefs Leoniek

Reageren